Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πριν λίγο πως η συνάντηση του κ. Γ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής των κλιμακίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ.κ. Matthias Mors, Poul Tomsen και Klaus Masuch θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου 2012.

Η ενημέρωση αυτή παρασχέθηκε καθώς ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν δήλωσε νωρίτερα από τις Βρυξέλλες πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα.

Ο Σάιμον Ο Κόνορ δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ούτε πόσο διάστημα θα διαρκέσει η δεύτερη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, αλλά ούτε και πότε θα ολοκληρώσει την έκθεση για την αξιολόγηση της εφαρμογής του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας.

«Η δεύτερη αποστολή θα μεταβεί στην Αθήνα τις προσεχείς ημέρες προκειμένου να εμβαθύνει, με περισσότερες λεπτομέρειες, πάνω στην ανάλυση που εκπόνησε το τεχνικό κλιμάκιο, το οποίο είχε επισκεφθεί την πρωτεύουσα στις αρχές Ιουλίου», τόνισε το στέλεχος της Κομισιόν