Αμετάβλητα διατήρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα επιτόκια παρέμβασης στις χώρες της ζώνης του ευρώ για 16ο συνεχή μήνα, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Ειδικότερα, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η ΕΚΤ διατήρησε το βασικό επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 1%, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία αλλαγή τουλάχιστον έως τις αρχές του 2011.

Στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σε λίγη ώρα, ο διοικητής της τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ αναμένεται να ανακοινώσει την επέκταση του έκτακτου προγράμματος στήριξης των ευρωπαϊκών τραπεζών, καθώς τόσο η οικονομία στην Ευρωζώνη όσο και οι τράπεζες στις χώρες της περιφέρειας παραμένουν ακόμα ευάλωτες.

Τους τελευταίους μήνες, ο δανεισμός της ΕΚΤ στις τράπεζες των εν λόγω χωρών έχει ανέλθει στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, παρόλο που ο συνολικός δανεισμός έχει μειωθεί κατά ένα τρίτο από τον Ιούλιο. Αυτό δείχνει τις δυσκολίες που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν κάποιοι τραπεζικοί όμιλοι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.