Αποχωρεί από την προεδρία της Eurobank ο Νικόλαος Καραμούζης

«Εύχομαι ο επόμενος πρόεδρος να είναι Έλληνας»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15:16
10/07/2018
Αποχωρεί από την προεδρία της Eurobank ο Νικόλαος Καραμούζης
1
loading

Ο Νικόλαος Καραμούζης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την προεδρία της Eurobank από το βήμα της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας.

Αυτό έρχεται σε συνέχεια σχετικής πρόσφατης ανακοίνωσής του ΔΣ της Eurobank η οποία θα υλοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019, όπως ανακοίνωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Καραμούζης εμφανώς συγκινημένος επεσήμανε ότι, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγες εβδομάδες, αποφάσισε να αποχωρήσει. «Αποχωρώ με ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έκανα στο ακέραιο το καθήκον μου. Η τράπεζα έχει ισχυρές βάσεις και άξια στελέχη και διοίκηση που θα την οδηγήσει με αυτοπεποίθηση στο νέο περιβάλλον. Πρόκειται για μια επιτυχημένη τράπεζα, που αντιμετώπισε, μαζί της και εγώ, πολλές προκλήσεις και τα έφερε εις πέρας».

«Παραμένω νέος, δημιουργικός και ανήσυχος. Διαθέτω απόθεμα εμπειρίας και δημιουργικότητας και θα αναζητήσω νέες προκλήσεις και εμπειρίες, ίσως και εκτός τραπεζικού κλάδου», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στον νόμο περί αξιολόγησης των τραπεζικών στελεχών, τον οποίο χαρακτήρισε ως «καλό» σε γενικές γραμμές, επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις, γιατί οι διατάξεις του αποκλείουν προσωπικότητες κύρους, αξιόλογους καθηγητές και επικεφαλής ελεγκτικών εταιρειών. «Το πλαίσιο έχει περιοριστικές διατάξεις που δεν συναντάς σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα, με αποτέλεσμα τα ΔΣ να στελεχώνονται από ξένα στελέχη, έμπειρα και καταρτισμένα αλλά χωρίς γνώση των τοπικών συνθηκών», σημείωσε.

«Εύχομαι ο επόμενος πρόεδρος της Eurobank να είναι Έλληνας», κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Καραμούζης.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας τόνισε πως «εκ μέρους της οικογένειας της Eurobank και προσωπικά τον ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες που προσέφερε».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Rip

    Προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην Eurobank και στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Άξιος!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει