Πώς θα διαγράφονται οι ασφαλιστικές οφειλές του ΟΑΕΕ

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
8:45
05/07/2018
Πώς θα διαγράφονται οι ασφαλιστικές οφειλές του ΟΑΕΕ
1
loading

Με υπουργικές αποφάσεις θα ομαδοποιηθούν και θα διευκρινιστούν οι περιπτώσεις ασφαλισμένων που μπορούν να προχωρήσουν στη διαγραφή αμφισβητούμενων ασφαλιστικών οφειλών.

Κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου έδωσε διευκρινίσεις για τη σχετική διάταξη που αναμένουν χιλιάδες ασφαλισμένοι οι οποίοι είχαν παράλληλη απασχόληση και βρίσκονται με αμφισβητούμενα χρέη για το διάστημα έως το τέλος του 2016.

Σύμφωνα με την υπουργό, η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι γενική και δεν θεσπίζεται ένας κανόνας λόγω της πολύ μεγάλης περιπτωσιολογίας. Για παράδειγμα, ανέφερε, μπορεί να υπάρχει δικαστική απόφαση που να δικαιώνει τον ασφαλισμένο, αλλά ο νόμος να λέει κάτι άλλο, μπορεί να υπάρχουν δύο συγκρουόμενες δικαστικές αποφάσεις, να μην υπάρχει δικαστική απόφαση, αλλά να είναι προφανές ότι ο ασφαλισμένος δεν γνώριζε ότι πρέπει να πληρώσει και σε δεύτερο ταμείο, ή τέλος μπορεί να μην υπάρχει δικαστική απόφαση, αλλά να είναι προφανές ότι ο ασφαλισμένος είχε κλείσει τα βιβλία του και δεν θα έπρεπε να χρεώνεται με οφειλές.

«Θεσπίσαμε αυτή τη διαδικασία για να μπορέσουμε να συμπεριλάβουμε το σύνολο των περιπτώσεων», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι μετά την ψήφιση του νόμου (σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει έως την ερχόμενη Πέμπτη) ο ασφαλισμένος θα πρέπει να υποβάλλει αίτηση και να εξηγεί γιατί θεωρεί ότι δεν οφείλει κάποια ασφαλιστική οφειλή. Θα γνωμοδοτεί το συμβούλιο κοινωνικής ασφάλισης και ο αρμόδιος υπουργός θα εκδίδει υπουργική απόφαση, όπου θα ομαδοποιεί αυτές τις περιπτώσεις. «Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερη περιπτωσιολογία από ό,τι εάν πηγαίναμε να θεσπίσουμε έναν συγκεκριμένο κανόνα», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar είναι προς ‘οφελος

    των οφειλετών και είναι σημαντικό σε αυτήν την συγκυρία,όμως το μόνο που μένει είναι να βγεί η κυβέρνηση σε ομάδες και να τάζει μερικά χιλιάρικα στον καθένα προκειμένου να την ξαναψηφίσει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει