Στα 163 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Κύπρου στο πρώτο εξάμηνο του 2010 σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.

Η Τράπεζα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, βρίσκεται σε ισχυρή θέση να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις του οικονομικού περιβάλλοντος έχοντας επιτύχει αυξημένη επαναλαμβανόμενη κερδοφορία και διατηρώντας τα ισχυρά μεγέθη του ισολογισμού του το πρώτο εξάμηνο του 2010, στο πλαίσιο των επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών στόχων που είχε θέσει για το έτος 2010.

Στην Ελλάδα, τα κέρδη πριν τις προβλέψεις για το πρώτο εξάμηνο του 2010 ανήλθαν σε 98 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 81% έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2009 και παρά τις αυξημένες προβλέψεις τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 25 εκατ. ευρώ έναντι 7 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2009.

Παράλληλα, η Τράπεζα διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή θέση (δείκτης πρωτοβάθμιων κεφαλαίων 9,9%), ισχυρή ρευστότητα (δείκτης δανείων προς καταθέσεις 83%) και ικανοποιητική υπό τις περιστάσεις ποιότητα χαρτοφυλακίου (ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων 6,2%).

Η κεφαλαιακή επάρκεια της Τράπεζας Κύπρου αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω με την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου.