«Πιστεύω ότι θα κυριαρχήσει η λογική και ότι οι πολίτες δεν θα αφεθούν να τους παρασύρουν δημαγωγοί που θέλουν να τους κάνουν να πιστέψουν πως υπάρχουν ανώδυνες λύσεις» στα προβλήματά τους, ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ερωτηθείς για την Ελλάδα σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Πέμπτη στη γερμανική εφημερίδα Μάνχαϊμερ Μόργκεν.

Σχετικά με το σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας, ο Β. Σόιμπλε σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν πολλές διαφορές» στον τρόπο που αντιμετωπίζει η Γερμανία και η Γαλλία το σύμφωνο.

«Δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές μεταξύ ημών και της Γαλλίας. Ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ δεν θέλει να χαλαρώσει το δημοσιονομικό σύμφωνο. Ζητεί μόνο οι ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν περισσότερα για την ανάπτυξη. Είναι λογικό», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Η Γαλλία τηρεί τις δεσμεύσεις της. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας», υπογράμμισε επίσης, ενώ επεσήμανε ότι ο Βερολίνο είναι «ανοιχτό κατ’ αρχήν στα αναπτυξιακά ομόλογα», αν και δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι τάσσεται κατά του ευρωομολόγου.