Ξεκίνησε, με την επιλογή των ενόρκων, η δίκη του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Goldman Sachs Ρατζάτ Γκούπτα, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση εμπιστευτικών πληροφοριών. Πρόκειται για μία δίκη που αναμένεται να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας όλου του κόσμου καθώς θεωρείται βασικός «κρίκος» στην αλυσίδα της οικονομικής κρίσης που ξέσπασε το 2008.

Ο 63χρονος Γκούπτα, που κατάγεται από την Ινδία, κατηγορείται ότι παρέδιδε εμπιστευτικές πληροφορίες στον φίλο και συνεργάτη του Ραζ Ραζαράτναμ ο οποίος, βασιζόμενος σε αυτές τις «συμβουλές», πραγματοποιούσε διάφορες συναλλαγές.

Η δίκη του Γκούπτα αναμένεται να διαρκέσει τρεις με τέσσερις εβδομάδες και αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 100 ετών.

Ο Ραζ Ραζαράτναμ, ένας πολυεκατομμυριούχος με καταγωγή από τη Σρι Λάνκα, είχε ιδρύσει το επενδυτικό ταμείο Galleon. Πέρσι τον Οκτώβριο καταδικάστηκε σε 11ετή κάθειρξη.
Ο δικηγόρος του Γκούπτα ισχυρίζεται πάντως ότι ο πελάτης του δεν είχε κανένα όφελος από την υποτιθέμενη μεταβίβαση των εμπιστευτικών πληροφοριών.