Πρωτοσέλιδο στην ηλεκτρονική έκδοση μιας από τις μεγαλύτερες οικονομικές εφημερίδες του κόσμου είναι η πολιτική αστάθεια που επικρατεί στην Ελλάδα και πως αυτή επηρεάζει τα διεθνή τεκταινόμενα. Με μία φωτογραφία των τριών πολιτικών αρχηγών Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελου Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά, η εφημερίδα καταδεικνύει τους πρωταγωνιστές που κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της χώρας την κρίσιμη αυτή περίοδο.

«Το μέλλον της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα τέθηκε υπό αμφισβήτηση καθώς οι τελευταία προσπάθεια να σχηματιστεί κυβέρνηση απέτυχε, γεγονός που προκάλεσε τη δραματική αύξηση των αποσύρσεων των καταθέσεων από τις τράπεζες», γράφει η εφημερίδα.

«Μετά από μία εβδομάδα άκαρπων διαπραγματεύσεων τα πολιτικά κόμματα δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν και άφησαν τη χώρα σε πολιτικό κενό για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα. Η καθυστέρηση θα μπορούσε να στερήσει από την Ελλάδα την οικονομική βοήθεια από τους εταίρους της αλλά και να εμβαθύνει την ύφεση».

Η εφημερίδα αναφέρεται στη δήλωση του Κάρολου Παπούλια σχετικά με τις καταθέσεις στις τράπεζες και τονίζει ότι η «η εκροή των καταθέσεων δεν έχει ακόμη γίνει επικίνδυνη, όμως μία μεγαλύτερη εκροή θα μπορούσε να προκαλέσει την έξοδο από το ευρώ αν φτάσουν σε σημείο οι Ελληνικές Αρχές να παγώσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς και να τυπώσουν δικό τους νόμισμα».

«Επίσης αν η Ελλάδα δε συμμορφωθεί με τους όρους της διάσωσής της, η ΕΚΤ πιθανότατα μπορεί να ανακόψει τη ρευστότητα στις τράπεζες, κίνηση που θα μπορούσε να προκαλέσει κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος», αναφέρει.

«Η νέα αναταραχή στην Ελλάδα φέρνει σε δύσκολη θέση τους Ηγέτες της Ευρωζώνης, που ήλπιζαν ότι οι εκλογές θα οδηγούσαν σε εθνική συναίνεση για να συνεχίσουν τις περικοπές δαπανών που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αντί αυτού οι ψηφοφόροι εξέφρασαν στην κάλπη της βαθιά τους δυσαρέσκεια».

«Η Γερμανία και οι άλλες βόρειες χώρες της ευρωζώνης επιμένουν ότι η Ελλάδα πρέπει τώρα να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει το δρομο της λιτότητας ειδάλλως σκέπτονται να ανακόψουν την οικονομική ενίσχυση, με την αναχώρηση από τη ζώνη του ευρώ να είναι η πιθανότερη συνέπεια».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η εφημερίδα και στο ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαϊου, αλλά και στα ενισχυμένα ποσοστά που λαμβάνει στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.