Η Κομισιόν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί η λήψη νέων διορθωτικών μέτρων το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς επίσης και πρόσθετα μέτρα για το ασφαλιστικό το 2011, στην έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και η οποία ανάβει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου το Σεπτέμβρη.

Στην έκθεση τονίζεται ότι η κυριότερη πρόκληση είναι η διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας και χρηματοοικονομικής σταθερότητας στον τραπεζικό τομέα. Ταυτόχρονα πρέπει να επιταχυνθεί το πρόγραμμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να αποδεσμευτεί το τεράστιο δυναμικό αύξησης της οικονομικής μεγέθυνσης.

Οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία αφορούν την υστέρηση των εσόδων αφού τα ταμειακά έσοδα το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 5,9% έναντι ετήσιου στόχου 15,6%, η συσσώρευση ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι έως τώρα χαμηλές οικονομικές επιδόσεις των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και το ασφαλιστικό.

Η Κομισιόν θεωρεί ότι μέχρι σήμερα τα πήγαμε καλά αλλά ο φάκελος «ασφαλιστικό» παραμένει ανοιχτός και ενδεχομένως να χρειαστούν και νέες παρεμβάσεις το 2011.