Την τροφοδοσία νησιών και κωμοπόλεων με υγροποιημένο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο, μέσω πλωτών εγκαταστάσεων, εξετάζει η διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ).

Παράλληλα, απομακρύνεται η επιλογή κατασκευής σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Καβάλα και στη θέση του εξετάζεται, επίσης, η λύση της πλωτής εγκατάστασης, στην οποία θα αεριοποιείται το υγροποιημένο αέριο για να τροφοδοτήσει το εθνικό δίκτυο ή / και τις διεθνείς διασυνδέσεις της χώρας, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της εταιρίας κ. Χ. Σαχίνη και του αντιπροέδρου κ. Σ. Παλαιογιάννη. Στα σχέδια που εξετάζονται περιλαμβάνεται η τροφοδοσία της Κρήτης αλλά και μεγάλων νησιών του Αιγαίου, όπως η Ρόδος, η Χίος κ.α., για τη λειτουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις και με τη ρωσική Gazprom που είναι ο βασικός προμηθευτής της ελληνικής αγοράς με φυσικό αέριο. Ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί έκαναν ήδη τις πρώτες εισαγωγές υγροποιημένου αερίου εκτός ΔΕΠΑ, ενώ είναι ενδεικτικό ότι και η ΔΕΗ, που είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της ΔΕΠΑ, αναζητά φορτία υγροποιημένου αερίου για να κάνει ανεξάρτητες εισαγωγές.