Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από νησιά του Αιγαίου είδαν τον Τσακαλώτο για τον μειωμένο ΦΠΑ

Ομόθυμη απαίτηση των τοπικών κοινωνιών για παράταση


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15:17
07/12/2017
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από νησιά του Αιγαίου είδαν τον Τσακαλώτο για τον μειωμένο ΦΠΑ
2
loading

Τα όσα είπαν με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, σύμφωνα με κοινή τους ανακοίνωση, έδωσαν στην δημοσιότητα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γιώργος Πάλλης, Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης και Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη συνάντηση, με θέμα το ζήτημα της διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά οι τέσσερις βουλευτές, «αναγνωρίζοντας ότι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αποτελεί δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης έναντι των δανειστών και μνημονιακή υποχρέωση, υπογράμμισαν την κεφαλαιώδη σημασία που έχει για τους νησιώτες η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ, τόσο για τη βιωσιμότητα της οικονομικής και κοινωνικής τους δραστηριότητας, όσο και ως αποτέλεσμα πετυχημένων κοινωνικών διεκδικήσεων».

Παράλληλα, εξέθεσαν στον υπουργό τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα νησιά όπου το καθεστώς αυτό διατηρείται ακόμα και του μετέφεραν την ομόθυμη απαίτηση των τοπικών κοινωνιών για την παράτασή του.

Από την πλευρά του, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός τους ενημέρωσε για τις κινήσεις που έχει κάνει ως τώρα ο ίδιος, η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός. Επίσης, δείχνοντας ότι κατανοεί πλήρως το ειδικό βάρος που έχει το ζήτημα αυτό, διαβεβαίωσε για τη στήριξη τού αιτήματος που του μετέφεραν, αλλά επισήμανε και την αναγκαιότητα παράλληλων πολιτικών για τη στήριξη των νησιωτών και σε άλλους τομείς εκτός της φορολογικής πολιτικής.

Όπως σημειώνουν οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια που καταβάλλεται και σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο κατά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar SER 30

    ΚΑΚΙΑ ΜΑΝΙΑ . ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΑΦΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΝΩΜΩΝ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ . Ε ΤΟΤΕ ΤΣΟΥΠ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΕΣ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΝΑΤΟΙ ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΟΙ ΩΡΑΙΟΙ . ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ Η ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ? ΑΣ ΤΙΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ .

  2. avatar Κι άλλο, κι άλλο! ΚΙ ΑΛΛΟ, ΚΙ ΑΛΛΟ! ΚΙ ΑΛΛΟ, ΚΙ ΑΛΛΟ!! ΚΙ ΑΛΛΟ, ΚΙ ΑΛΛΟ!!! ΚΙ ΑΛΛΟ, ΚΙ ΑΛΛΟ!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει