Η διαρκής επιδείνωση της κρίσης στην αγορά, λόγω της δραματικής μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος και της κατανάλωσης, θα εκτόξευε στα ύψη τις πωλήσεις εκπτωτικών κέντρων. Τουλάχιστον αυτό θεωρούν οι περισσότεροι, με δεδομένο πως οι καταναλωτές αναζητούν φθηνότερες λύσεις.

Κι όμως, η κρίση αυτή δεν αφήνει ανεπηρέαστα ούτε τα outlets! Το Mega Outlet της Λάρισας κατέβασε οριστικά ρολά. Τα προβλήματα πολλά…

Πτώση τζίρου κοντά στο 30% την περασμένη χρονιά, που οφείλεται και στην αύξηση της τιμής της βενζίνης! Έτσι είναι, καθώς η κατακόρυφη αύξηση του κόστους μετακίνησης, μείωσε σημαντικά και τους πελάτες του κέντρου από το Βόλο και άλλες κοντινές περιοχές.

Και να σκεφτεί κανείς πως το συγκεκριμένο εκπτωτικό κέντρο άνοιξε το 2009, με στόχο ακριβώς να εκμεταλλευθεί, με τις χαμηλές τιμές του, την κρίση.

Η κρίση «χτυπάει» τελικά και τα outlets… Ελέω κρίσης λοιπόν το Μega Outlet της Λάρισας έβαλε «λουκέτο» από την περασμένη Δευτέρα με την ιδιοκτήτρια United Properties, να επικεντρώνεται τώρα στο έτερο εκπτωτικό εμπορικό κέντρο ιδιοκτησίας της στη Θεσσαλονίκη, το οποίο μάλιστα είναι και το μοναδικό outlet στη συμπρωτεύουσα.

Πλέον, η ιδιοκτήτρια εταιρία, United Properties, επικεντρώνει την προσοχή της στο εκπτωτικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, με στόχο να καλύψει τους ξενοίκιαστους χώρους, που φτάνουν το 10%.