«Διάλειμμα» της Ελλάδας από την ευρωζώνη προτείνει πρώην στέλεχος της ΕΚΤ

«Η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει μια εχθρική προς την ανάπτυξη πολιτική»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14:16
29/07/2017
«Διάλειμμα» της Ελλάδας από την ευρωζώνη προτείνει πρώην στέλεχος της ΕΚΤ
3
loading

Υπέρ μιας προσωρινής αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη τάσσεται ο γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσινγκ, πρώην μέλος επί σειρά ετών των διευθυντηρίων της Bundesbank και της ΕΚΤ.

Όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, που αναμεταδίδει η Deutsche Welle, «η ευρωκρίση δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη». Ο Ότμαρ Ίσινγκ ασκεί σφοδρή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι «εξακολουθεί να εφαρμόζει μια εχθρική προς την ανάπτυξη πολιτική».

Ο γερμανός οικονομολόγος καλεί τους πολιτικούς να εντάξουν στις ευρωπαϊκές συνθήκες τη δυνατότητα προσωρινής εξόδου από τη ζώνη του κοινού νομίσματος. Όπως εκτιμά, «σε κράτη όπως η Ελλάδα θα έκανε καλό ένα sabbatical (σ.σ. παρατεταμένο διάλειμμα) εκτός νομισματικής ένωσης. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να συνοδευτεί από μαζικές βοήθειες εκ μέρους των υπόλοιπων χωρών και από μια οικονομική πολιτική προσανατολισμένη στην ανάπτυξη. Ακόμη θα πρέπει η επανένταξη στην ευρωζώνη να εξαρτηθεί από τον όρο της εφαρμογής ριζικών μεταρρυθμίσεων», τονίζει ο Ότμαρ Ίσινγκ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Takis_0731

  Η Ελλάδα ακολουθεί μια «εχθρική προς την ανάπτυξη πολιτική» εδώ και αμέτρητες δεκαετίες.
  Αυτό ήταν και παραμένει το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας.
  Για αυτό δεν έχουμε και ούτε θα έχουμε πρόοδο εάν συνεχιστεί το ίδιο μοτίβο...

 2. avatar Γ.Στας

  Η ευρώ κρίση δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα και αυτό δεν οφείλεται μόνον στην Ελλαδιτσα.οι χώρες όπως Ιταλια Γαλλία και άλλες έχουν πιο μεγάλο χρέος απ ότι η Ελλάδα.
  Εσείς οι οικονομολόγοι μας τα σκοτώνετε και όσο τα ανακάτωνε ρε και τα σκαλί ζετέ τόσο πιο πολύ βρομάνε.Η κυβέρνηση έκανε πιο πολλά τα δυο τελευταία χρόνια απ ότι κάνανε οι προηγούμενες τα τελευταία 5 χρόνια.προσπαθειες γίνονται και ο Έλληνας δεν αλλάζει εύκολα.ο απλός πολίτης έχει κάνει πολλές θυσίες και στερήσεις ,αλλά εσείς οι οικονομολόγοι βλέπετε μόνον νούμερα και τράπεζες.

 3. avatar Περίεργος.

  ....και εχθρική πρός την επιβίωση του απλού πολίτη,αλλά ευεργετική πρός τη κερδοφορία του Τραπεζικού Συστήματος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει