Σχολιάζοντας τη μέχρι σήμερα πρόοδο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου κ. Κώστας Μητρόπουλος δήλωσε σήμερα, πως τα συνολικά έσοδα των ιδιωτικοποιήσεων για το 2011 υπερβαίνουν τα 1,8 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,5 δισ. ευρώ θα εισπραχθούν μέσα στο έτος, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που βιώνουν οι διεθνείς αγορές και η χώρα μας.

«Το έργο μας επιταχύνεται και σε συνέχεια του διαγωνισμού για τα Κρατικά Λαχεία, έξι νέοι διαγωνισμοί ιδιωτικοποιήσεων θα ανακοινωθούν από τώρα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2012», δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος.

Όπως γράφει το 24h.gr, oι δηλώσεις αυτές έγιναν εξ αφορμής της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού πώλησης των δικαιωμάτων για τη χρήση συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας αυτή την εβδομάδα, με τη συμμετοχή των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone και Wind Hellas). Μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού, από τον οποίο αντλήθηκαν 380 εκατ. ευρώ.