Μόνιμη εποπτεία της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα φέρνει το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας που θα σερβιριστεί με ένα ακόμα πιο σκληρό μνημόνιο λιτότητας έως το 2020.

To πολυσέλιδο κείμενο της συμφωνίας της συνόδου κορυφής κρύβει ψιλά γράμματα που κάνουν ακόμα πιο ασφυκτικό και τον έλεγχο της τρόικας και το νέο πακέτο μέτρων που θα πρέπει να δεχθούμε για να πάρουμε το νέο δάνειο των 100 δισ. ευρώ και να ελαφρύνουμε το χρέος μας.

Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής φέρνει νέο µνηµόνιο διάρκειας µέχρι το 2020 ειδικά όσον αφορά στην εφεδρεία των 30.000 υπαλλήλων του Δημοσίου, στο νέο μισθολόγιο και στη συγκράτηση του φετινού ελλείμματος στα όρια του 9%.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία κατάθεσης και ψήφισης του οριστικού σχεδίου του προϋπολογισμού του 2012, ενώ έως το τέλος του έτους θα έχει ψηφιστεί το νέο φορολογικό με διατάξεις για τη φοροδιαφυγή και ειδική πρόβλεψη για ελεύθερους επαγγελματίες, για το λαθρεμπόριο και τη φορολόγηση των ακινήτων.

Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα επιστέψουν στην Αθήνα για να κλειδώσουν τον προϋπολογισμό του 2012 να εξειδικεύσουν μαζί με την κυβέρνηση τα επιπλέον μέτρα 8 δισ. για την διετία 2013 – 2014 και να θέσουν τη βάσης για το πρόγραμμα λιτότητας έως το 2020.