Δανειακές ανάγκες υψηλότερες των εκτιμήσεων και, συνεπώς, μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα ή μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους της χώρας, βλέπει ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

«Οι χρηματικές ανάγκες θα είναι μεγαλύτερες κυρίως λόγω της, μεγαλύτερης από την αναμενόμενη, ύφεσης» δήλωσε ο Π. Ρουμελιώτης στο πρακτορείο Reuters. «To χάσμα αυτό θα πρέπει να καλυφθεί είτε αυξάνοντας το δεύτερο πακέτο, ύψους 109 δισ., που συμφωνήθηκε την 21η Ιουλίου είτε με μια αναδιάρθρωση του χρέους προς τους ιδιώτες» προσέθεσε ο Έλληνας εκπρόσωπος στο Ταμείο.

Ο κος Ρουμελιώτης υποστήριξε, πάντως, ότι προτιμότερη είναι η δεύτερη λύση, προκειμένου να γίνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο. Ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης θα μπορούσε να περιλαμβάνει, κατά το Π. Ρουμελώτη, είτε ένα μεγαλύτερο haircut του ελληνικού χρέους είτε μια περαιτέρω επιμήκυνση των ελληνικών ομολόγων.

Πηγή: 24h.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.