Για απεγνωσμένο αγώνα των Ευρωπαίων, τα τελευταία δύο χρόνια, ώστε να λύσουν το πρόβλημα χρέους, κάνει λόγο σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters, το οποίο όμως μάλιστα επισημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν και μεγάλη επιτυχία σε αυτήν την προσπάθεια.

Όπως αναφέρει, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν χρειαστεί εκατοντάδες δισ. ευρώ και αμέτρητες ώρες συνομιλιών, όμως οι επόμενες εβδομάδες θα αποδειχθούν καθοριστικές, καθώς «πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για την Ελλάδα».

Σύμφωνα με το πρακτορείο από σήμερα και μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου θα έχουν γίνει πολλές συναντήσεις ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα το Ελλάδας, αλλά και της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Όμως, όπως αναφέρει το Reuters, ο κλοιός σφίγγει γύρω από την Αθήνα, ενώ οι ελεγκτές θα πρέπει να έχουν αποφασίσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αν η Ελλάδα μπορεί να λάβει τη δόση των 8 δισ. ευρώ.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι ορισμένοι αναλυτές βλέπουν να επιταχύνεται η χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας και εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσα στον Νοέμβριο.