Τη βεβαιότητα ότι η ελληνική ναυτιλία έχει τη δυνατότητα να προσαρμοστεί στη ραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνολογία και να επωφεληθεί από όλες τις προηγμένες και καινοτόμες εφαρμογές που διαθέτει σήμερα η εργαλειοθήκη της «ψηφιακής ναυτιλίας», εξέφρασε μεγάλος αριθμός εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, ο οποίος παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εργασίες του 7ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της Ύδρας με θέμα «Από το “μπρίκι” στο αυτόνομο πλοίο». Το συνέδριο, που διοργανώθηκε από την Αδελφότητα των Υδραίων Αθηνών, έλαβε χώρα το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στη συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ύδρας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και με την υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ.), της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας, του International Propeller Club of the United States – International Port of Piraeus και της Wista Hellas.

Από αριστερά: Γεώργιος Δ. Πατέρας – Πρόεδρος ΝΕΕ, Γιάννης Σαχίνης – Πρόεδρος Αδελφότητος Υδραίων Αθηνών, καθηγητής Γιάννης Θεοτοκάς – Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, Γιώργος Κουκουδάκης – Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Μανδαλάκης – Λιμενάρχης Ύδρας.

Από αριστερά: Δρ. Γιάννης Κούστας, Δρ. Martin Stopford και ο Πρόεδρος και συντονιστής του συνεδρίου, Γιώργος Ξηραδάκης.

Από αριστερά: Γιώργος Ξηραδάκης, Γεώργιος Δ. Πατέρας, Δρ. Martin Stopford, Δρ. Γιάννης Κούστας, Μιχάλης Μποδούρογλου, Δέσποινα Τραυλού, Γιάννης Σαχίνης, Αθηνά Βεζύρη, Γιώργος Τσαβλίρης, Κωνσταντίνος Πουλής και Ανδρέας Βαμβακάρης.