Άνοδο για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση κατέγραψαν κατά την έναρξη της σημερινής διαπραγμάτευσης οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τα κέρδη των μεταλλευτικών εταιριών να βοηθούν την αγορά να επεκτείνει το ράλι της περασμένης εβδομάδας χάρη στις υψηλότερες τιμές των μετάλλων.

Στις 10:05 ώρα Ελλάδας, οι δείκτες STOXX 600 και FTSEurofirst 300 κατέγραψαν άνοδο κατά 0,4%.

Την περασμένη εβδομάδα, οι μετοχές σημείωσαν άνοδο εν μέσω ελπίδων ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα λάβει μέτρα στήριξης της οικονομίας, περιορίζοντας τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο από την απόφαση της Βρετανίας τον περασμένο μήνα να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και οι δύο δείκτες, ωστόσο, παραμένουν χαμηλότερα από τα επίπεδα στα οποία είχαν ανέλθει πριν από το βρετανικό δημοψήφισμα, το οποίο πυροδότησε ανησυχίες για τις πολιτικές και οικονομικές προοπτικές για την Ευρώπη.

Ο δείκτης πρώτων υλών STOXX 600 Basic Resources, που περιλαμβάνει τις μετοχές μεγάλων μεταλλευτικών εταιριών, κατέγραψε νωρίτερα άνοδο κατά 2% καθώς οι τιμές του χαλκού αυξήθηκαν.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης STOXX 600 Bank σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,4%. Η μετοχή της Deutsche Bank υποχώρησε κατά 0,9% καθώς η Exane BNP μείωσε την τιμή-στόχο για την μετοχή της τράπεζας κατά 17% στα 10 ευρώ.