Στιγμές αγωνίας περνούν οι συνολικά 120 εργαζόμενοι στα πέντε καταστήματα που διατηρεί η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour-Μαρινόπουλος στον νομό Έβρου, μετά την ενημέρωση που έλαβαν μέσω της ανακοίνωσης της εταιρίας ότι υπεβλήθη αίτηση υπαγωγής της στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99.

Εν αναμονή των διευκρινίσεων που σύμφωνα με την εταιρία θα δοθούν την Παρασκευή 1η Ιουλίου, αντιπροσωπεία των υπαλλήλων των καταστημάτων της Αλεξανδρούπολης, επισκέφθηκε σήμερα τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Έβρου Στάθη Ασπιώτη. Μετά το πέρας της συνάντησης ο Στάθης Ασπιώτης χαρακτήρισε δύσκολη και άσχημη την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και ενημέρωσε πως ο ίδιος είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ενώ γίνονται ήδη προσπάθειες και κεντρικά για να αποφευχθεί η άσχημη περίπτωση κλεισίματος των καταστημάτων.

«Βρισκόμαστε σε εγρήγορση και ετοιμότητα. Το σίγουρο είναι ότι ζητάμε, πρώτα απ’ όλα, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και οι αποδοχές των εργαζομένων. Αν φτάσουμε στην άσχημη περίπτωση κλεισίματος καταστημάτων, ζητάμε να πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι τις αποζημιώσεις τους και να τους δοθεί η απόλυσή τους, ώστε να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας. Έγιναν κινήσεις και παραστάσεις στο υπουργείο Εργασίας, ώστε να πάρει θέση η πολιτεία και να συμβάλει στο να βρεθεί μια λύση. Το πρόβλημα της συγκεκριμένης επιχείρησης είναι γνωστό, ιδιαίτερα τα τελευταία πέντε χρόνια. Και το 2011 υπήρχε μία δύσκολη κατάσταση, προσπάθησαν και τότε με τον πτωχευτικό κώδικα, με πρόσχημα να ξεπληρώσουν τα χρέη, ωστόσο δεν υπήρξε καμία θετική κατάληξη, με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ, με τον κίνδυνο να κλείσει η επιχείρηση».

Σημειώνεται ότι στο νομό Έβρου λειτουργούν συνολικά πέντε καταστήματα της αλυσίδας, τρία στο δήμο Αλεξανδρούπολης, όπου απασχολούνται 70 άτομα, ένα στο Διδυμότειχο με 23 εργαζομένους και ένα στην Ορεστιάδα με 27.