Μια χρεοκοπία της Ελλάδας, όπως τη συζητούν τώρα ορισμένοι, θα στοίχιζε ακριβά και επιπλέον για μια συντεταγμένη χρεοκοπία δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμιά νομική βάση, προειδοποίησε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη.

Ο κ. Φάιμαν τόνισε πως η αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση -στο πλαίσιο των όρων που έχουν τεθεί στην Ελλάδα- υποστηρίζει τον Μηχανισμό Στήριξης του Ευρώ και πρώτο της μέλημα είναι να τηρήσει η Ελλάδα τους όρους που έχουν τεθεί, ώστε να είναι δυνατή η ενεργοποίηση της αυστριακής βοήθειας στο πλαίσιο του Μηχανισμού Στήριξης.

Ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών -ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου- επισήμανε ότι κατά τη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με την Ελλάδα θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που προκύπτουν για την Αυστρία.

Επιπλέον, ο ίδιος θεωρεί, όπως τόνισε, ότι ένα σταθερό νόμισμα, ένα σταθερό εμπόριο και μια σταθερή Ευρωζώνη είναι πολύ σημαντικά για την Αυστρία και εξαρτώνται επίσης και από τους αδύνατους «κρίκους» (μέλη) της Ευρωζώνης, υπονοώντας προφανώς την Ελλάδα.