Συνεχίζεται το μπαράζ των αρνητικών δηλώσεων για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας. Μετά την χτεσινή τοποθέτηση του πρόεδρου του Eurogroup, πως ο χρόνος της Ελλάδας τελειώνει και τις σημερινές προειδοποιήσεις Σόιμπλε ότι δεν θα εκταμιευθεί η έκτη δόση εάν δεν εκπληρωθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, τη σκυτάλη πήρε ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χάγη, ο Γιαν Κις ντε Γιάγκερ, είπε πως «οι χώρες της ευρωζώνης που δεν μπορούν ή δεν θέλουν στο μέλλον να σεβαστούν τις απαιτήσεις του συμφώνου σταθερότητας πρέπει να εγκαταλείπουν μόνες τους το ενιαίο νόμισμα. Αν κάποιος δεν καταφέρνει να ακολουθήσει τους κανόνες του παιγνιδιού, τότε πρέπει να φεύγει από το παιγνίδι».

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδία  είχε δηλώσει πως η χώρα του δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην επόμενη δόση των δανείων προς την Ελλάδα, σε περίπτωση που η τρόικα αποφανθεί ότι η χώρα δεν έχει τηρήσει τα όσα έχουν συμφωνηθεί σχετικά με τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.

Οι πιέσεις προς την Ελλάδα για τη λήψη νέων μέτρων, προκειμένου να υλοποιηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις, έχουν ενταθεί τις τελευταίες μέρες.