Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών έναντι του γεν κινείτο σήμερα το δολάριο και αναμενόταν να καταγράψει τη χειρότερή του εβδομάδα από την κρίση της Lehman καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν επιλογές που προσφέρουν σχετική ασφάλεια.

Οι επενδυτές επηρεάστηκαν από τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και τα επιφυλακτικά σχόλια της επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που ερμηνεύθηκαν ως ένδειξη ότι δεν αναμένονται αυξήσεις επιτοκίων βραχυπρόθεσμα.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραφαν πτώση άνω του 3% στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύομισι ετών με τις τράπεζες να σημειώνουν απώλειες 6%. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρούσε κατά 2,5%, ο γερμανικός DAX κατά 3%, ενώ απώλειες 5% σημείωναν οι ιταλικές και οι ελληνικές μετοχές.

Η τάση αυτή δεν προβλέπεται να εξασθενήσει, καθώς η Wall Street αναμένεται να ανοίξει με απώλειες 2%.

Το αμερικανικό νόμισμα κινείτο στα 111,36 γεν, υποχωρώντας σε επίπεδα που είχαν να καταγραφούν από τον Οκτώβριο του 2014. Πτωτικά έναντι του γεν κινείτο και το ευρώ, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμιση ετών στα 126,06 γεν. Αντίθετα, το ευρώ κινείτο ανοδικά έναντι του δολαρίου έως και τα 1,1355 δολάρια, την υψηλότερη τιμή του τελευταίου τριμήνου.