Θετικοί με μια μικρή αύξηση των εισφορών οι εργοδοτικοί φορείς

Συνάντηση με τον Τσίπρα είχαν οι πρόεδροι των ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΤΕ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
17:15
07/01/2016
Θετικοί με μια μικρή αύξηση των εισφορών οι εργοδοτικοί φορείς
1
loading

Οι κοινωνικοί εταίροι δεν τοποθετούνται αρνητικά σε μια μικρή, προσωρινή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτό επισημαίνουν οι πρόεδροι των 4 εργοδοτικών φορέων της χώρας (ΣΕΒ-ΣΕΤΕ-ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ) σε κοινή δήλωσή τους μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Στη δήλωση που υπογράφουν ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Θέσσας, της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς και του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, αναφέρονται τα εξής:

«Οι πρόεδροι είχαν μια εκτενή συζήτηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αντικείμενο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων σε συνδυασμό με τη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων για την υλοποίηση άμεσων μέτρων σταθεροποίησης της οικονομίας και προσέλκυσης αναπτυξιακών επενδύσεων, με τις εξής προτεραιότητες:

1) Σταθερό και σταδιακά ελκυστικότερο φορολογικό πλαίσιο.

2) Φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

3) Κίνητρα για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, και λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις που θα κατατεθούν για επιμέρους βελτιώσεις της κυβερνητικής πρότασης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, οι κοινωνικοί εταίροι δεν τοποθετούνται αρνητικά σε μια μικρή, προσωρινή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Θετικοτατη εξελιξη

    που καθισταται διαπραγματευτικο οπλο και επιχειρημα της κυβερνησης στην επερχομενη διαπραγματευση με τους δανειστες.Αποτελει επισης *κανονιά* στο στομα των αναρθρων κραυγων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ,με την τακτικη των οποιων δεν συμφωνουν ουτε οι δικοι τους που εκπροσωπουν τις παραγωγικες ταξεις αλλά ουτε και ο δικος τους ΣΕΒ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει