«Είναι υποθετικό», απάντησε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Χόλεϊ, σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε, αν το ταμείο σκοπεύει να δανείσει περισσότερα στην Ελλάδα, αν αυτή ακολουθήσει τις συστάσεις του ιδρύματος και έχει ανάγκη από συμπληρωματική ρευστότητα.

Στην έκθεση προόδου που εκπόνησε τον Ιούνιο σχετικά με το δάνειο που χορηγήθηκε στην Αθήνα, το ΔΝΤ βασίστηκε σε μια υπόθεση σύμφωνα με την οποία θα διατηρήσει το τρέχον δάνειο που χορηγήθηκε το Μάιο του 2010, ενώ έως το 2014 οι Ευρωπαίοι θα συνεισφέρουν επιπλέον 71 δισεκατομμύρια ευρώ και θα απαιτήσουν από τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας μια συμμετοχή ύψους 33 δισ. ευρώ.

Το ΔΝΤ θα πρέπει να καταβάλει περίπου 12,5 δις. ευρώ στη χώρα έως το 2013, από ένα σύνολο 30 δισ. ευρώ.

Μέχρι σήμερα, «οι ελληνικές αρχές δεν έχουν ζητήσει νέο πρόγραμμα του Ταμείου», είπε ο κ. Χόλεϊ.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, συμμετέχει σήμερα στις Βρυξέλλες στη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ, που είναι αφιερωμένη κυρίως στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Η κ. Λαγκάρντ έχει προγραμματίσει να συναντηθεί την Δευτέρα στην Ουάσιγκτον με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί μετά από αίτημα των ελληνικών αρχών, αλλά δεν έχω καμία πληροφορία για σας σε αυτό το στάδιο για το ποιο θα μπορούσε να είναι το περιεχόμενο των συνομιλιών τους», δήλωσε ο Χόλεϊ.