Η σημερινή έκδοση των Financial Times φιλοξενεί άρθρο-παρέμβαση του πρώην «τσάρου» της ελληνικής οικονομίας, Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ανάμεσα στα άλλα, ο κύριος Παπακωνσταντίνου εκφέρει την άποψη πώς ο οικονομικός σχεδιασμός του προγράμματος σταθερότητας για την Ελλάδα είχε λάθη.

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση ξόδεψε σημαντικά πολιτικά κεφάλαια προσπαθώντας να το υπερασπίσει και αμυνόμενη στην λαϊκίστικη αντιπολίτευση, συμπληρώνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου παρουσιάζει τα επιτεύγματα της ελληνικής κυβέρνησης στην οικονομία, αναφέρει τις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού και τα διαρθρωτικά προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η ελληνική κυβέρνηση. Ως κύρια τροχοπέδη αναφέρει την «αρτηριοσκληρωτική» δημόσια διοίκηση, την οποία η κυβέρνηση πρέπει να δαμάσει.

Παράλληλα, αφήνει αιχμές προς τον ξένο τύπο, ο οποίος έχει υπερβολικά αρνητική στάση προς την Ελλάδα. «Η κυβέρνηση δαπάνησε πολιτικά κεφάλαια αντιστεκόμενη στην λαϊκίστικη αντιπολίτευση. Βεβαίως, έγιναν λάθη και σημειώθηκαν καθυστερήσεις», αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Αυτό, όμως, δεν εξηγεί την αρνητική στάση που έχουν σήμερα πολλοί και την βεβαιότητα που εκφράζεται πώς η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει», συμπληρώνει ο πρώην «τσάρος».