Η Alpha Bank δεν θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου τώρα. Απλά ζητάμε σήμερα την έγκριση από τη γενική συνέλευση για την αύξηση του κεφαλαίου ώστε να έχουμε τη δυνατότητα εάν υπάρξει ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε τις κατάλληλες συνθήκες, όταν προκύψουν και με τους κατάλληλους όρους να ενισχύσουμε τα κεφάλαιά μας, ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας Γιάννης Κωστόπουλος, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

Δεν υπάρχει τίποτα το συγκεκριμένο και καμιά απόφαση, είπε ο κ. Κωστόπουλος για το θέμα της αύξησης κεφαλαίου.

Η έγκριση εξουσιοδότησης προς το ΔΣ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank παραπέμφθηκε πάντως για τις 4 Ιουλίου, στην πρώτη επαναληπτική γενική συνέλευση, καθώς στη σημερινή δεν υπήρξε η απαιτούμενη απαρτία για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μιλώντας γενικότερα για την ελληνική οικονομία, ο κ.Κωστόπουλος είπε ότι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας στις αγορές απαιτεί την περαιτέρω δραστική μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και την εξυγίανση της οικονομίας, με μοχλούς την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, τις ιδιωτικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Πρόσθεσε επίσης ότι η δυνατότητα των τραπεζών να συνεχίσουν σε ικανοποιητικό βαθμό την χρηματοδότηση της οικονομίας εξαρτάται πλέον από την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης, η οποία είναι συνάρτηση της προόδου που σημειώνεται στη δημοσιονομική προσαρμογή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτριος Μαντζούνης, είπε μεταξύ άλλων ότι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών είναι διαδικασία αργή και επίπονη, μπορεί όμως να επιτευχθεί, εφόσον υπάρξει απαρέγκλιτη εφαρμογή του οικονομικού σχεδιασμού και των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που αποσκοπούν στην επαναφορά της οικονομίας σε πορεία αυτοδύναμης ανάπτυξης.