Καθαρή στήριξη στην κυβέρνησή τους να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τρίτο πακέτο βοήθειας αναμένεται να δώσουν σήμερα οι Γερμανοί βουλευτές παρά τις αμφιβολίες για την επιτυχία του που έχει εκφράσει ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να αρχίσει η συνεδρίαση στη Μπούντεσταγκ όπου, σύμφωνα με το Reuters, υπάρχουν ενδείξεις πως με τη στήριξη των βουλευτών της και των βουλευτών των κυβερνητικών εταίρων της, των Σοσαλδημοκρατών, η Άνγκελα Μέρκελ θα πάρει την εντολή που χρειάζεται για έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

Μέρκελ και Σόιμπλε κάλεσαν τους συντηρητικούς βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες ενώ η καγκελάριος υπογραμμίζει πως η συμφωνία φέρει τη σφραγίδα του Βερολίνου καθώς προβλέπει αυστηρούς όρους για μεταρρυθμίσεις και επίβλεψη της προόδου της ελληνικής οικονομίας.

Η γερμανική εφημερίδα Bild πάντως σε σημερινό της δημοσίευμα  αναλύει τους επτά λόγους για τους οποίους η γερμανική βουλή πρέπει σήμερα να πει «όχι» στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την παροχή τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, με φόντο τους τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό και το «αντάρτικο» στο κόμμα της Μέρκελ.