Η Ευρώπη κλιμακώνει τις πιέσεις προς την Ελλάδα, γιατί έχει επιδείξει κακό παρελθόν στην τήρηση των υποσχέσεων. Ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, Ντιντιέ Ρέιντερς, παραδέχθηκε ότι η Ευρώπη έχει εντείνει την πίεση επί της Ελλάδας για να καταβάλει προσπάθειες, διότι υπάρχει προηγούμενο χωρών σε οικονομική κρίση που δεν έχουν τηρήσει τις δεσμεύσεις τους.

«Αυξάνονται οι πιέσεις, αλλά επειδή επίσης υπάρχουν προηγούμενα, έχουμε δει ψευδή στατιστικά στοιχεία στην Ελλάδα, έχουμε διαπιστώσει πολλούς δισταγμούς, πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι όλοι θα εφαρμόσουν το σχέδιο», δήλωσε ο κ. Ρέιντερς από το Λουξεμβούργο.

«Περιμένουμε απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου, για αυτό ζητάμε όχι μόνο η πλειοψηφία, αλλά και η αντιπολίτευση να υποστηρίξει το σχέδιο. Εάν γίνει αυτό, τότε θα υπάρξουν 12 δισεκατομμύρια ευρώ στο τραπέζι στα μέσα Ιουλίου, αλλά επίσης θα υπάρξει λύση και για τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του ευρωπαίου επίτροπου Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν. Όπως δήλωσε «η Ελλάδα θα είναι σε θέση να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις, γιατί η άλλη λύση θα είναι χειρότερη».

«Μία στάση πληρωμών είναι πολύ χειρότερη για την Ελλάδα, και, κατά συνέπεια, είναι προς το συμφέρον της να εργασθεί τώρα για ένα πακέτο (λιτότητας) και έτσι να αποφύγει τη χρεοκοπία», τόνισε ο κ. Ρεν.