«H Ελληνική Κυβέρνηση θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει και είναι προφανές ότι εφόσον τα κάνουμε – που θα τα κάνουμε – θα συνεχιστεί η εκταμίευση του δανείου. Είναι προφανές ότι δεν κινδυνεύει τίποτα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογραμμίζοντας πως «έχουμε πάρει όλες τις προβλέψεις που χρειάζεται, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Κι εγώ ακούω ανησυχίες, για διάφορα πράγματα. Και σε όσους με ρωτάνε τους λέω, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας».

«Πάντα βρίσκεται η λύση. Και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν ακούτε ακραίες φωνές, όσο πλησιάζει η ώρα της απόφασης, συγκλίνουν αυτές οι φωνές και βρίσκεται η λύση. Αλλά για να βρεθεί αυτή η λύση, θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η χώρα κάνει αυτό που πρέπει. Κι εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Για την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και τις προτάσεις της ΝΔ, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε πως ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου είπε πάρα πολύ καθαρά ότι τα συζητάμε όλα. Συζητάμε ακόμα και τα θέματα φορολογίας. Είπε στον κ. Σαμαρά, «δεν μπορείτε να μου λέτε αυτό είναι το Ζάππειο ΙΙ, πάρτο αν θέλεις», γιατί όπως είναι αυτό το «Ζάππειο ΙΙ», ξανανεβάζει το έλλειμμα. Υπάρχουν στοιχεία στο «Ζάππειο ΙΙ», όχι μόνο στη φορολογία, τα οποία θα μπορούσαμε να δούμε. «Ελάτε, λοιπόν, να τα δούμε και να τα κουβεντιάσουμε και μαζί με την τρόικα. Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Αλλά να ξέρουμε ότι θα πρέπει να προκύψει μείωση του ελλείμματος, όχι αύξηση του ελλείμματος», ανέφερε ο κ.Παπακωνσταντίνου .

Για τις ΔΕΚΟ ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε πως έχουν μπει σε προγράμματα εξυγίανσης, έχουν γίνει σημαντικές μειώσεις των ελλειμμάτων τους και κάποιες θα πάνε για αποκρατικοποίηση. «Δεν είναι εύκολο να κλείσεις μια ΔΕΚΟ, αν χρειάζεται θα γίνει κι αυτό», είπε ο υπουργός Οικονομικών και αποκάλυψε πως η συζήτηση αυτή έχει γίνει με την τρόικα η οποία είχε έρθει με αρκετά άγριες διαθέσεις, λέγοντας «βάλτε ένα στόχο απολύσεων». «Εμείς τους απαντήσαμε ότι δεν βάζουμε στόχο απολύσεων, βάζουμε στόχο μείωσης της εργατικής δύναμης στο Δημόσιο και πως στο τέλος του 2014 η χώρα θα έχει 25% λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους απ’ ό,τι είχε το 2009.

Και αυτό το κάνουμε μην ανανεώνοντας αυτούς που φεύγουν, το κάνουμε διακόπτοντας συμβάσεις που δεν είναι μόνιμες – και αυτό είναι ένα είδος, αν θέλετε, απόλυσης, όταν διακόπτεις μια τέτοια σύμβαση – θα το κάνουμε με κλείσιμο φορέων…», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.