Επιπολαιότητα και ερασιτεχνισμό καταλογίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων στον υφυπουργό Τουρισμού Γ. Νικητιάδη με αφορμή τις πρωτοβουλίες για να υπάρξει περιορισμός στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο στη λειτουργία του συστήματος «all inclusive».

«O υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού εξακολουθεί να μην συνειδητοποιεί προς ποία κατεύθυνση πρέπει να επικεντρώσει τις λιγοστές δυνάμεις και πόρους του υπουργείου του. Ενεργεί με επιπολαιότητα, χωρίς καμία συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς και με πρόδηλη άγνοια των διαλαμβανομένων στην αγορά. Αναλώνεται σε ερασιτεχνικές και μη αποδοτικές προσπάθειες, αγνοώντας ότι τέτοιες ενέργειες, μπορεί μεν να ακούγονται ευχάριστες στην εκλογική του πελατεία, δεν προσδίδουν όμως προστιθέμενη αξία, δεν επιφέρουν κάτι στην αναστροφή της μείωσης του τουρισμού μας, ούτε στην αναπτυξιακή προοπτική του, αλλά απεναντίας εάν γίνουν πράξη θα αποστερήσουν από τις ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις την σταθερά παγκόσμια αυξανόμενη ζήτηση υπηρεσιών “all inclusive”, ιδιαίτερα στις υψηλές κατηγορίες», αναφέρει η ΠΟΞ σε ανακοίνωσή της.

Η υιοθέτηση αυτής της πρότασης θα οδηγούσε σε ακόμη μεγαλύτερη πτώση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος, εκτιμά στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, προσθέτοντας πως «θα χαροποιούσε δε ιδιαιτέρως τους ανταγωνιστές μας, όπως Τουρκία, Αίγυπτο κλπ. που θα έμεναν μόνοι παίκτες σε ένα ραγδαία αυξανόμενο κομμάτι της τουριστικής ζήτησης».

«Το σύστημα “all inclusive” δεν το ανακάλυψε η Ελλάδα. Αποτελεί διεθνές τουριστικό προϊόν με διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση σε βασικές μας αγορές, όπως η Αγγλία, η Γερμανία και η Ρωσία. Ο λόγος για την ραγδαία ανάπτυξη του, είναι ότι απαντά σε μία, εν μέσω οικονομικής κρίσης, βασική ανάγκη της μέσης οικογένειας: Να γνωρίζει και να δεσμεύει από πρίν το συνολικό κόστος των οικογενειακών διακοπών. Παράλληλα τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ραγδαία και η ζήτηση του από τους συμπατριώτες μας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΞ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.