Το ευρώ υποχώρησε σήμερα έναντι των περισσοτέρων βασικών νομισμάτων, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι οι Υπουργοί των Οικονομικών των 17 χωρών της Ευρωζώνης θα δυσκολευτούν στη σημερινή σύνοδό τους να συμφωνήσουν κοινούς στόχους για τη μείωση του χρέους, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Το ευρώ υποχώρησε πιο κοντά στο επίπεδο των 1,35 δολαρίων, ενώ η ισοτιμία του έναντι του γιεν μειώθηκε κατά 0,4% στα 112,56 γιεν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ευρώ υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έναντι του γιεν, καθώς το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Ιρλανδία ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει την επαναδιαπραγμάτευση λεπτομερειών του σχεδίου διάσωσης της χώρας και η ελληνική Κυβέρνηση επέκρινε την τρόικα για τις δηλώσεις της σχετικά με την πώληση δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις. ευρώ.

Το spread των αποδόσεων των 10ετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου σε σχέση τα αντίστοιχα γερμανικά διαμορφώθηκε σήμερα το μεσημέρι στις 822 μονάδες βάσης (8,22 ποσοστιαίες μονάδες). Ο Έντα Κένι, ηγέτης του κόμματος Fine Gael – του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης της Ιρλανδίας και πιθανότερου νικητή στις επικείμενες εκλογές της 25ης Φεβρουαρίου με βάση τις δημοσκοπήσεις – δήλωσε χθες ότι οι κάτοχοι τραπεζικών ομολόγων πρέπει να συμμετέχουν στο κόστος της διάσωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας και ότι η νέα Κυβέρνηση θα ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση λεπτομερειών του σχεδίου διάσωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, στην εξασθένηση του ευρώ συνέβαλε η δυσκολία στην κατάρτιση του σχεδίου διάσωσης της γερμανικής τράπεζας WestLB.