Ο όμιλος «H Hotels Collection-Hatzilazarou Group» επεκτείνει την παρουσία του στην ελληνική τουριστική αγορά με την εξαγορά του ιστορικού Titania Hotel στην Αθήνα. Μετά την πρόσφατη εξαγορά του Rhodes Bay Hotel & Spa και Elite Suites, ο όμιλος ανακοίνωσε την προσθήκη ενός ακόμα ξενοδοχείου, στην περιοχή της Αθήνας, στο χαρτοφυλάκιό του.

Το ιστορικό Τιτάνια σηματοδοτεί την προσθήκη του 8ου ξενοδοχείου στο δυναμικό της εταιρείας αλλά και το πρώτο του εγχείρημα έξω από το νησί των Ιπποτών, τη Ρόδο. Με αυτήν την επένδυση, ο όμιλος συνεχίζει να επεκτείνει την παρουσία του στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά ακολουθώντας πιστά το όραμα του, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του.

Η ιστορία

Το 1911, στη θέση που βρίσκεται σήμερα το Τιτάνια, ήταν ζαχαροπλαστείο με το όνομα «Ηνωμένα Βουστάσια» και ήταν το πιο δημοφιλές φιλολογικό, δημοσιογραφικό & καλλιτεχνικό κέντρο, συγκεντρώνοντας όλη την αθηναϊκή αριστοκρατία. Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, το περίφημο ζαχαροπλαστείο έδωσε τη θέση του στον κινηματογράφο «Τιτάνια».

Εκείνη την εποχή και μετά την κατασκευή του κινηματογράφου «Παλλάς» είχε ξεσπάσει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των κινηματογραφικών επιχειρηματιών της Αθήνας. Ως αποτέλεσμα, δημιουργήθηκε ο γιγαντιαίος κινηματογράφος 2.000 θέσεων με το όνομα «TITANIA». Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1932 και εξοπλίστηκε με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για την εποχή. Λειτούργησε από το 1933 έως το 1970, δίνοντας τη θέση του και το όνομά του στο ξενοδοχείο TITANIA.

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1971 και εγκαινιάστηκε το 1976. Οικογενειακή επιχείρηση για 40 χρόνια, με σύνολο 385 δωμάτια & σουίτες. Μετά από ανακαίνιση πολλών εκατομμυρίων ευρώ, το 80% των δωματίων απέκτησαν ένα νέο μοντέρνο χαρακτήρα. Τον Ιούλιο του 2019, ξεκίνησε μια νέα εποχή για το ξενοδοχείο όπου εξαγοράστηκε από την London & Regional Properties, της βρετανικής εταιρείας που διαχειρίζεται δεκάδες ξενοδοχεία ανά τον κόσμο.

Ο όμιλος H Hotels Collection ξεκίνησε με το πρώτο του ξενοδοχείο, το Rodos Princess Beach Resort & Spa, το 1993 με 450 κλίνες και 200 εργαζόμενους. Σήμερα, μετά από 30 και πλέον χρόνια διατηρεί περισσότερες από 8.000 κλίνες και απασχολεί πάνω από 1.700 εργαζόμενους.

Η επέκταση στην Αθήνα ενισχύει τη δέσμευση του ομίλου για ανάπτυξη και παράλληλα παρουσιάζει νέες ευκαιρίες για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.