«Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον»

Σχόλιο γονέα μαθητή Γυμνασίου για τις περικοπές στο χώρο της Παιδείας


ΣΧΟΛΙΟ
14:12
23/11/2012
«Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον»
4
loading

«Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον» «έγραψαν» με τις σχολικές τσάντες τους οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Νίκαιας για να δείξουν την αποστασιοποίησή τους από τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας.

Σε σχόλιο που έστειλε ο πατέρας ενός μαθητή του σχολείου στο newsbeast.gr, φαίνεται πως οι νέοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές που γίνονται στο χώρο της Παιδείας λόγω των συρρικνώσεων σε αυτά που ετοιμάζονται.

Όμως, η φωτογραφία που τράβηξε ο μαθητής δεν έχει να κάνει μόνο με αυτό το θέμα. Οι νέοι άλλωστε εκφράζονται διαφορετικά και το έδειξαν με το συμβολικό «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον», τραγούδι με πολλά μηνύματα και εξίσου πολλούς αποδέκτες.

Ακολουθεί το σχόλιο του γονέα.

«Τα παιδιά του σχολείου μας κάνουν αποχή γιατί θέλουν να τους συρρικνώσουν το σχολειό τους! Θέλουν πάνω από 30-35 παιδιά σε κάθε τμήμα (από 4 σε 3 τμήματα κάθε τάξη) για να μην έχουμε πολλούς μισθούς καθηγητών! Επενδύουμε στην παιδεία αφού τη δουλειά καλούνται να την κάνουν τα φροντιστήρια ....για όσους μπορούν! Οι άλλοι;».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Tsouxtra

  Το μέλλον γυρίζει τις πλάτες του στο μέλλον ..... !
  Ο δε γονέας προφανώς θεωρεί οτι χωρίς το φρονιστήριο, το παιδί του ειναι ανίκανο να προχωρήσει.
  Γνωρίζω ακρετά παιδιά που σήμερα έχουν εισαχθεί στο πανεπιστήμιο χωρίς ούτε μιας ώρας παραπαιδεία ! Ίσως γιατί κάποιοι ασχολήθηκαν μαζί του και κάλυψαν τα κενά που άφησαν οι καθηγητές - συχνά είναι οι ίδιοι που παραδίδουν μαθήματα επ' αμοιβή και κατ' οίκον !

  1. avatar ΛΕΥΤΕΡΗΣ

   Αν αυτό είναι που καταλαβαίνεις τότε μάλλον δεν έχεις πάρει στα χέρια σου τα καινούργια βιβλία που διδάσκονται τα παιδιά μας στο Γυμνάσιο που πάνε τα δικά μου. Κι επειδή εγώ μεγαλώνω 3 παιδιά με ότι αυτό συνεπάγεται και δεν υπήρξα ποτε ούτε δημόσιος (χωρίς να είμαι από αυτούς που τους αφορίζουν) ούτε κρατικοδίαιατος, και κάνω αγώνα μαζί με τη σύζηγό μου να τα φέρουμε βόλτα δεν έχουμε καν την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε φροντιστήρια!!! Λέω στα παιδιά μου πως πρέπει να μάχονται και να αγωνίζονται. Πες μου όμως εσύ σε μια τάξη που μπαίνει ένας εκπαιδευτικός (η αξιολόγηση για την δουλειά που κάνουν είναι άλλη κουβέντα) και έχει 30 - 32 παιδιά τι μάθημα μπορεί να κάνει? Και σε τελευταία ανάλυση μάθημα για να διεκδικούν είναι κι αυτό, μόνο που στην προκυμένη περίπτωση μιλάμε για τα αυτονόητα!!

 2. avatar Dimopoulos

  Θεέ μου, τι απαισιοδοξία, τι πεσσιμισμός και τι φόβος για το μέλλον...ποιοί ήσαν οι καθηγητές που έβαλαν τα παιδιά να σχηματίζουν τόσο ηττοπαθές σύνθημα:..........Αλβανόπουλα, ελάτε στην χώρα μας να δώσετε έναν αέρα δημιουργίας και εργατικότητας όπως κάνατε τον δέκατο τέταρτο αιώνα που σας έφερε ο Παλαιολόγος να εποικίσετε την νότιο Ελλάδα και να ενισχύσετε το ελληνικό αίμα....(συνεργάζομαι με αλβανούς και ξέρω τι δουλευταράδες είναι..εστω στα κατώτερα επαγγέλματα).

 3. avatar Dim Kent

  Άκουσα σήμερα στο ραδιόφωνο ότι κάποιοι - κατά τα άλλα επιφανέστατοι - πρύτανεις δικαιολόγησαν την βούλησή τους να μην γίνουν εκλογές γιατί αυτές θα γίνονταν με ηλεκτρονικό τρόπο και ενδεχομένως να μην μπορούσαν να ψηφίσουν όλοι οι Πανεπιστημιακοί μιας και μπορεί να μην γνωρίζουν τις νέες τεχνολογίες...!!!
  Μόνο και μόνο από αυτό, μπορείτε να καταλάβετε τι παίζεται... Ο Υπουργός παιδείας οφείλει να απολύσει ΟΛΟΥΣ αυτούς που υπέγραψαν αυτή την επιστολή (γιατί ναι, στάλθηκε επιστολή!!!) ως ΑΠΟΛΥΤΩΣ ακατάλληλους για να δώσουν μόρφωση τους φοιτητές.
  Κάνω κάπου λάθος...;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει