Για το όργιο φοροδιαφυγής που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε όλη τη χώρα αναφέρεται με σχόλιό του στο newsbeast.gr ο αναγνώστης, Δ. Σ.

Στέκεται όμως σε όσα διαδραματίζονται στην πόλη του, την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Και λέει ότι μέχρι σήμερα: «ένας στους από τους πωλητές της λαϊκής δίνει αποδείξεις».

Γι’ αυτό, όπως επισημαίνει, η Πολιτεία θα πρέπει να λάβει τα μέτρα της, να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι αλλά και να ψωνίζουν πλέον οι πολίτες από τα μπακάλικα για να πληρώνουν φθηνότερα τα προϊόντα τους.

Παρατίθεται το σχόλιο του αναγνώστη, Δ. Σ.

Επισκέφτηκα σήμερα το Σάββατο στις 1 Σεπτεμβρίου τη λαϊκή αγορά της Καλαμαριάς. Μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι αποδείξεις δίνει ένας στους δέκα από τους πωλητές της λαϊκής. Τα ίδια και στη λαϊκή αγορά που γίνεται κάθε Πέμπτη σε άλλο σημείο της Καλαμαριάς. Όργιο φοροδιαφυγής και εδώ.

Μήπως πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και στις λαϊκές αγορές;

Προτείνω στους συμπολίτες μου να ψωνίζουν από τα μπακάλικα και τα μανάβικα της γειτονιάς τους ,αυτοί τουλάχιστον κόβουν αποδείξεις, διατηρούν προσωπικό κ.λπ, και εάν υπολογίσεις την κλεψιά που σου κάνουν με το ΦΠΑ στις λαϊκές και αλλού, το οποίο επιστρέφεται στους καταναλωτές -πολίτες με τη μορφή φόρων ,περικοπών κ.λπ ,τελικά μήπως πληρώνουμε τα αγαθά των λαϊκών ακριβότερα;».