Το BBC πραγματοποίησε μυστική έρευνα για έναν περίπου χρόνο και αποκάλυψε ένα κύκλωμα αποτελούμενο από σαδιστές, το οποίο βασάνιζε μέχρι θανάτου μωρά Μακάκων και μάλιστα έκανε μετάδοση σε YouTube και Facebook.

Πιο αναλυτικά, το bbc.com αναφέρει πως η Παγκόσμια Υπηρεσία για την προστασία των ζώων βρήκε εκατοντάδες «πελάτες» του κυκλώματος στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού, οι οποίοι πλήρωναν Ινδονήσιους για να βασανίζουν και να σκοτώνουν μωρά μακάκους με μακριά ουρά, ενώ βιντεοσκοπούσαν τις απάνθρωπες πράξεις τους.

Το κύκλωμα των σαδιστών μετέδιδε τα βίντεο στο YouTube και στο Facebook -μερικά δεν έχουν αφαιρεθεί ακόμη-, ενώ στη συνέχεια μεταδίδονταν σε ιδιωτικές ομάδες στην εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram, όπου επιτρέπεται το σκληρό περιεχόμενο.

Σοκαριστικές περιγραφές

Σε βίντεο που τράβηξε κρυφά ο ρεπόρτερ του BBC, ένας Ινδονήσιος που ονομάζεται Ajis Rasajana, γελάει καθώς περιγράφει πώς βασανίζει τα μικρά πιθηκάκια, μπροστά σε ένα κλουβί με δύο μωρά μακάκους.

«Η Μίνι είναι ενός έτους. Την έχω 7 ημέρες και έχει καταφέρει να επιβιώσει 2 φορές. Της χτυπάω το κεφάλι στον τοίχο, γεμίζει το στόμα της αίμα αλλά ζει.. είναι τοσο cool», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Mike McCartney, βασικός διανομέας βίντεο στις ΗΠΑ, γνωστός με το επίθετό του, «The Torture King», περιέγραψε τη στιγμή που εντάχθηκε στην πρώτη του ομάδα βασανιστηρίων πιθήκων στο Telegram.

«Έκαναν μια δημοσκόπηση που ρωτούσαν: Θες βασανιστήριο με σφυρί; Θέλεις με πένσα; Θέλεις με ένα κατσαβίδι; Το βίντεο που προέκυψε ήταν το πιο γκροτέσκο πράγμα που έχω δει ποτέ», είπε ο McCartney.

Το BBC εντόπισε επίσης δύο άλλους βασικούς υπόπτους που διερευνώνται τώρα από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS): τη 40χρονη Stacey Storey, από την Αλαμπάμα που ήταν γνωστή στην κοινότητα ως η «Σαδίστρια» και ένα ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος, γνωστό ως «Κύριος Πίθηκος» (Mr Ape) και του οποίου το πραγματικό όνομα δεν αποκαλύπτεται για λόγους ασφαλείας.