Τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται στην κεντρική Ευρώπη με την Γερμανία να συνεχίζει να μετράει πληγές. Αυτή τη φορά ένας μεγάλος ανεμοστρόβιλος χτύπησε το Κίελο, μια πόλη στις ακτές της Βαλτικής στη Γερμανία, αφήνοντας πίσω του καταστροφές και τουλάχιστον 7 τραυματίες. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ωστόσο σχολιάζουν ότι αυτά τα καιρικά φαινόμενα είναι εξαιρετικά ασυνήθιστα για την περιοχή. Καταδεικνύοντας ότι το αποτύπωμα της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη εδώ.

Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ο ανεμοστρόβιλος έπληξε το Κίελο το βράδυ της Τετάρτης, τρεις από αυτούς σοβαρά, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Kieler Nachrichten. Ο δυσοίωνος σχηματισμός ανέμου προκάλεσε επίσης μεγάλες υλικές ζημιές, γκρεμίστηκαν στέγες από σπίτια και βάρκες βρέθηκαν στη στεριά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία και η πυροσβεστική έχουν αναπτυχθεί «σε μεγάλης κλίμακας» επιχειρήσεις για να βοηθήσουν στις προσπάθειες διάσωσης και καθαρισμού.

Σοκαριστικά τα βίντεο που δημοσίευσαν πολίτες

Σοκαρισμένοι πολίτες δημοσίευσαν βίντεο από τον ανεμοστρόβιλο ο οποίος στην αρχή είχε τη μορφή υδροστρόβιλου να σχηματίζεται πάνω από τη θάλασσα κοντά στο λιμάνι της πόλης.

Η Γερμανία ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τους νεκρούς και τις καταστροφές από τις πρόσφατες πλημμύρες του καλοκαιριού. Ένας άλλος ανεμοστρόβιλος έπληξε το Γκρόσχαϊντ τον Αύγουστο, προκαλώντας ζημιές σε περισσότερα από 50 σπίτια.

Ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε μόλις ένα μήνα αφότου οι γειτονικές πολιτείες της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας χτυπήθηκαν από πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 200 άτομα. Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές κατηγόρησαν την τοπική κυβέρνηση ότι δεν προειδοποίησε τους κατοίκους των κρατιδίων για την επερχόμενη καταστροφή.