Απίστευτες εικόνες από τη Θάλασσα του Μαρμαρά, στην Τουρκία, που έχει κατακλυσθεί από μια απαίσια και μολυσματική για το περιβάλλον βλέννα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η υπερβολική αναπαραγωγή από μικροφύκια και φυτικό πλαγκτόν, προκαλούν την αποκρουστική αυτή κατάσταση που θα μπορούσε να προκαλέσει ξέσπασμα μολυσματικών ασθενειών, όπως της χολέρας, στην Κωνσταντινούπολη. Και αυτό γιατί πλέον μιλάμε για ένα περιβάλλον που ευνοεί την αναπαραγωγή βακτηρίων αφού συνδυάζει υπερβολική αναπαραγωγής μικροφυκιών και αύξηση των θερμοκρασιών του θαλασσινού νερού. Η βλέννα, που το πάχος της αγγίζει τα 15 μ., έχει σημάνει συναγερμό, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο και από το γεγονός πως στη Θάλασσα του Μαρμαρά, απορρίπτονται βιομηχανικά και οικιακά λύματα.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Η εφημερίδα Τζουμχουριέτ αναφέρει μάλιστα την περίπτωση ενός Τούρκου που πήγε σε μια αποβάθρα της περιοχής για να δει το σκάφος του και βρέθηκε αντιμέτωπος με το ασυνήθιστο θέμα.

«Ολόκληρη η μαρίνα ήταν σαν να είναι καλυμμένη με υλικά από μπετόν. Όταν πλησίασα είδα μία μικρή κίνηση. Τα έχασα. Δεν μου περνούσε από το μυαλό ότι η βλέννα θα έφτανε σε αυτό το μέγεθος. Πήγα σε μία βάρκα και έβαλα το πόδι μου κάτω και κοίταξα. Ήταν σαν ένα σφουγγάρι η ακόμα και ένα παχύτερο στρώμα. Όταν αυτό άνοιξε, αναδύθηκε μία άσχημη μυρωδιά φυκιών», είπε ο γιατρός στην εφημερίδα.