Τέσσερις άνθρωποι από τη Ρωσία κυνήγησαν με τα snowmobile τους ένα θηλυκό ελάφι που ήταν έγκυος και όταν εκείνο κατέρρευσε από την εξάντληση, πήδηξαν πάνω του για να το στραγγαλίσουν.

Το βίντεο που ανέβασε στα κοινωνικά μέσα η γυναίκα του ενός, που ήταν παρούσα στο περιστατικό, δείχνει τους τρεις Ρώσους πάνω στο άτυχο ζώο.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη βδομάδα, τώρα όμως ανέβηκε το υλικό στα κοινωνικά μέσα και οι Αρχές της Ρωσίας ελέγχουν και τους τέσσερίς τους για παράνομο κυνήγι.

Το πρώτο βίντεο δείχνει τους άντρες να προσπαθούν να σταματήσουν το ζώο με τα snowmobile τους. Είναι στο δεύτερο που το ακινητοποιούν, καθηλώνοντάς το στο έδαφος με τα σώματά τους. Ο ένας μάλιστα βολεύτηκε πάνω στο κεφάλι του.

Ένας από αυτούς προθυμοποιείται μάλιστα να του κόψει τον λαιμό με το μαχαίρι, «δεν χρειάζεται», του λέει ο άλλος, «θα πεθάνει σύντομα».

Το συμβάν έλαβε χώρα στη δυτική Ρωσία στις 24 Φεβρουαρίου και ανέβηκε στο Instagram της γυναίκας που συμμετείχε στο παράνομο κυνήγι. Όσο εκείνοι προσπαθούν να πνίξουν το ζώο, εκείνη ακούγεται να λέει «μπορεί να κλάψει τώρα».

Ένας μάλιστα της λέει να «συνέλθει» και να προσέχει μήπως τους δει κανείς. Το περιστατικό εξόργισε πολίτες και φιλοζωικές ενώσεις στη Ρωσία, προκαλώντας την έρευνα των Αρχών.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα, οι τέσσερίς τους ελέγχονται για το αδίκημα του παράνομου κυνηγιού.