Τα κατοικίδια της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας ξεκινούν τα τεστ για τον κορονοϊό και θα ελεγχθούν όλα όσα εμφανίζουν συμπτώματα.

Αυτό ανακοινώθηκε πρόσφατα από την υγειονομική αρχή της Σεούλ, μερικές εβδομάδες μετά την είδηση πως η Νότια Κορέα εντόπισε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε ένα γατάκι.

Για την ώρα μόνο κατοικίδια που έχουν πυρετό, δυσκολία στην αναπνοή ή έχουν έρθει σε επαφή με ανθρώπινο κρούσμα θα ελέγχονται, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, με το μέτρο να περιλαμβάνει ακόμα και υποχρεωτική καραντίνα του ζώου συντροφιάς αν διαγνωστεί θετικό.

Κέντρα καραντίνας για τα κατοικίδια δεν θα φτιαχτούν πάντως, καθώς δεν υπάρχουν ευρήματα πως η Covid-19 μεταδίδεται μεταξύ ανθρώπων και κατοικιδίων, όπως δήλωσε ο υγειονομικός επικεφαλής της Σεούλ, Park Yoo-mi.

Αν πάντως ο ιδιοκτήτης μεταφερθεί στο νοσοκομείο για κορονοϊό, τότε το ζώο θα μπει σε καραντίνα σε ένα δημοτικό καταφύγιο ζώων που φτιάχτηκε ακριβώς γι’ αυτό.

Στη Νότια Κορέα τα ανθρώπινα κρούσματα μεταφέρονται σε ειδικές δομές καραντίνας αν δεν χρειάζονται νοσοκομείο.

Ο Park υπενθύμισε στους κατοίκους να κρατούν τα κατοικίδιά τους «τουλάχιστον 2 μέτρα μακριά από άλλους ανθρώπους και κατοικίδια όταν τα βγάζετε βόλτα»…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.