Επέστρεψαν τα τζιτζίκια – ζόμπι: Μύκητας ελέγχει το μυαλό τους

Ανησυχία στις ΗΠΑ για τον νέο πληθυσμό των μολυσμένων εντόμων


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
18:21
05/08/2020
Επέστρεψαν τα τζιτζίκια - ζόμπι: Μύκητας ελέγχει το μυαλό τους
11
loading

Οι ερευνητές στις ΗΠΑ εντόπισαν νέο πληθυσμό με τζιτζίκια - ζόμπι στη Δυτική Βιρτζίνια, τα οποία έχουν προσβληθεί από μύκητα που ελέγχει το μυαλό τους.

Σύμφωνα με το CNN αυτά τα τζιτζίκια έχουν μολυνθεί από έναν παρασιτικό μύκητα, ο οποίος ελέγχει το μυαλό τους και τα αναγκάζει να μολύνουν άλλα έντομα.

Τα συγκεκριμένα έντομα βρίσκονται υπό την επίδραση του Massospora, ενός ψυχεδελικού μύκητα, που περιέχει χημικές ουσίες σαν αυτές που υπάρχουν στα παραισθησιογόνα μανιτάρια, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε από το PLOS Pathogens.

Ο μύκητας είναι σαν «μια ταινία τρόμου β′ διαλογής», ανέφερε το πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια σε δελτίο τύπου.

Οι πρώτοι σπόροι του Massospora τρώνε τα γεννητικά όργανα, τα οπίσθια και την κοιλιά των τζιτζικιών. Στη συνέχεια αντικαθίστανται με σπόρια που χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση του μύκητα σε άλλα τζιτζίκια.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

11
σχόλια
 1. avatar Carlitos 22

  Η [...] να δεις τι κάνει

 2. avatar Μυρσίνη

  Τι άλλο θα διαβάσουμε θεεε μου!!!

 3. avatar χριστοπουλος γιωργος

  Οι αμερικανοι θα μεταλλαχθουν σε ζομπι με αργηγο τους τον παν[...] προεδρο αυτος θα ειναι αρχιζομπι !!! Κιμ επειγοντως το κουμπι δεν μπορω αλλη βλακεια

 4. avatar ΕΛΛΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

  Και ο κομμουνισμός ή αλλιώς η ...

 5. avatar Τζιτζικας

  Το έντομο - τέττιξ- πού τρέφεται με χυμούς και το αρσενικό έχει ηχητικό όργανο στην κάτω επιφάνεια τής κοιλιάς ,με αυτό τα αρσενικά προκαλούν μονότονο ήχο κατά τις θερμότερες ώρες τής ημέρας . Στη μυθολογία ήταν άνθρωποι πού μαγεύτηκαν από τις μελωδίες τών Μουσών σε τέτοιο σημείο ώστε κινδύνεψαν να πεθάνουν από ασιτία .Οι Μούσες τούς λυπήθηκαν και τούς μετεμόρφωσαν στα γνωστά έντομα . Άλλος μύθος αναφέρει ότι ήταν σύζυγος τής Ηούς και λεγόταν Τιθωνός , έγινε αθάνατος αλλά όχι και αγεραστος , ο Ζεύς τόν λυπήθηκε και τόν μετεμορφωσε σε τζίτζικα ! Υπέροχες ιστορίες για τα τωρινά δυστυχα Τζίτζι.

 6. avatar 1

  Το ίδιο κάνει η θρησκεία στον άνθρωπο.

  1. avatar Star444

   Πόσο [...] είσαι....

  2. avatar Νίκος Δημήτρης Παππάς

   Κυρίως ή βλακεία

  3. avatar Πας γυρεύοντας

   Να δεις κάτι άλλο τι κάνει

 7. avatar Ευλογικος

  Κιμ πατα το κοκκινο να τελιωνουμε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει