Ποιμενικοί στην προστασία κοπαδιών στην Πίνδο

Κτηνοτρόφοι απέκτησαν τέσσερα κουτάβια


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
12:58
26/11/2013
Ποιμενικοί στην προστασία κοπαδιών στην Πίνδο
1
loading

Τέσσερα κουταβάκια ελληνικών ποιμενικών σκύλων χαρίστηκαν σε κτηνοτρόφους της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου με στόχο διώχνουν τις αρκούδες που πλησιάζουν τα κοπάδια.

Τα κουτάβια δόθηκαν σε κτηνοτρόφους που έχουν στο παρελθόν υποστεί ζημιές από αρκούδες από το δίκτυο κατόχων ελληνικών ποιμενικών το οποίο έχει δημιουργήσει η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ», στο πλαίσιο του έργου LIFE Πίνδος/Γρεβενά.

Η δικτύωση και η ανταλλαγή σκύλων φύλαξης κοπαδιών είναι μία δράση η οποία έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε προηγούμενα έργα LIFE καθώς μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό των ζημιών που υφίστανται οι κτηνοτρόφοι από αρκούδες, ενώ έμμεσα μπορεί να μειωθεί και ο αριθμός των νεκρών αρκούδων που θανατώνονται από δυσαρεστημένους παραγωγούς.

Τελικός σκοπός, είναι να χορηγούνται τουλάχιστον 15 σκυλιά κάθε χρόνο και η δικτύωση αυτή να λειτουργήσει και μετά τη λήξη του έργου LIFE με πρωτοβουλία των ίδιων των κτηνοτρόφων οι οποίοι θα έχουν αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία αλλά και την υποστήριξη από τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar kiekeboe

    Κουκλιαααααααααα!!!!! Μακάρι να μου χαριζανε έναν τέτοιο κουταβο !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει