Καρχαριοειδές 400 κιλών πιάστηκε στα δίχτυα μηχανότρατας ανοιχτά της Σκιάθου

Το 5 μέτρων ψάρι με το κεφάλι 80 εκατοστών απελευθερώθηκε και επέστρεψε στη θάλασσα


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
11:00
14/11/2019
Καρχαριοειδές 400 κιλών πιάστηκε στα δίχτυα μηχανότρατας ανοιχτά της Σκιάθου
6
loading

Ένα τεράστιο καρχαριοειδές έπιασε μια μηχανότρατα στην εξόρμησή της την Τετάρτη μεταξύ Σκιάθου και Πλατανιά, προκαλώντας έκπληξη σε όσους αντίκρισαν το μεγάλο ψάρι.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, το μήκος του ξεπερνούσε τα 5 μέτρα και το βάρος τα 400 κιλά, σύμφωνα με την εκτίμηση του ιδιοκτήτη της σκιαθίτικης μηχανότρατας, ο οποίος το περιέγραψε πολύ παραστατικά.

Ο έμπειρος αλιέας, που βρίσκεται 40 και πλέον χρόνια στη θάλασσα, ανέφερε ότι το ψάρι πιάστηκε ζωντανό και η διάμετρος του κεφαλιού φτάνει τα 80 εκατοστά. Με γρήγορες, προσεκτικές κινήσεις, απελευθερώθηκε από τους έμπειρους αλιεργάτες και επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον, τη θάλασσα.

Το καρχαριοειδές, που είναι ή αλεπού ή σαπουνάς ανασύρθηκε στην περιοχή μεταξύ Σκιάθου, Εύβοιας και Πηλίου, ανοιχτά του Πλατανιά και όπως εικάζεται βρισκόταν στη ρότα της μηχανότρατας και πιάστηκε στα δίχτυα βυθού.

Το συγκεκριμένο είδος δεν είναι εμπορεύσιμο στην αγορά και για αυτό τον λόγο καταβλήθηκε άμεσα συντονισμένη προσπάθεια, προκειμένου να επιστρέψει στο θαλάσσιο περιβάλλον.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Τόνο Mάσας.

  μεζές συγχαρητήρια για την ψαριά και με ουζάκι είναι καταπληκτικό.

 2. avatar Λοp

  Αν πραγματικά ήταν ζωντανό, ήταν τυχερό. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τα εκατοντάδες κιλά του γόνου που ρίχνονται πίσω στη θάλασσα νεκρά, σημαίνοντας έτσι την εξαφάνιση για πολλά είδη.Δυστυχώς μηχανότρατα ίσον θάνατος.

 3. avatar Chris Taklis

  Πρόκειται περί εξαβράγχιου (Hexanchus griseus), προστατευόμενο είδος. Συγχαρητήρια για την απελευθέρωση.

 4. avatar Μστ

  Ακόμη και εμπορεύσιμο να είναι, αν κάποιο καρχαριοειδές πιαστεί ζωντανό ο αλιεύς είναι υποχρεωμένος βάση νόμου να το ελευθερώσει στη θάλασσα...ακόμη και νεκρό να είναι, υποχρεούτε να το παραδώσει στις αρχές...απαγορεύεται η πώληση του.!!

  1. avatar αλιευς

   Υπαρχουν και καποια ειδοι καρχαριοειδων που επιτρέπεται η αλιευση και πωληση τους.

   1. avatar Γιώργος Τ

    Ισχύει, το συγκεκριμένο είδος στη φωτογραφία όμως είναι προστατευόμενο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει