Ο ερχομός της στον κόσμο μας ήταν κάπως απότομος καθώς, την ώρα που γεννιόταν, έπεσε από ύψος σχεδόν δύο μέτρων, από την κοιλιά της μαμάς της στο έδαφος. Παρά την σοκαριστική άφιξή της, η νεογέννητη καμηλοπάρδαλη, που ανήκει σε απειλούμενο είδος, στάθηκε γρήγορα στα πόδια της και έκανε τα πρώτα ασταθή βήματά της.

Η μαμά της, Becky, την παρακολουθούσε με προσοχή καθώς προσπαθούσε να σηκωθεί και την προστάτευε όταν περικυκλώθηκαν από άλλα μέλη του κοπαδιού.

Παρότι το νεογέννητο δείχνει μικρό δίπλα στη μητέρα του, που έχει ύψος σχεδόν 5,5 μέτρα, είναι και το ίδιο εντυπωσιακά μεγάλο για νεογέννητο: έχει ήδη ύψος δύο μέτρα.

Γεννήθηκε στο πάρκο Longleat Safari Park στο Wiltshire της Βρετανίας και το φύλο του δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό.

Όταν μεγαλώσει θα φτάσει το ύψος της μαμάς του και των υπολοίπων ενηλίκων του κοπαδιού. Το βάρος του θα φτάσει τα 1.200 κιλά και θα μπορεί να τρέξει με ταχύτητα 55 χιλιομέτρων την ώρα.

Η γέννηση της μικρής καμηλοπάρδαλης Ρότσιλντ γέμισε χαρά τους υπεύθυνους του πάρκου καθώς το είδος αυτό είναι απειλούμενο και έχουν απομείνει μόλις 670 που ζουν σε συνθήκες ελευθερίας.

Καθώς το φύλο του μικρού δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, δεν έχει ακόμα επιλεγεί και όνομα. Σύμφωνα πάντως με τους υπεύθυνους του πάρκου θα αρχίζει από «Ν» καθώς ακολουθείται αλφαβητική σειρά στα ονόματα.

Στα 21 της η Becky είναι η μεγαλύτερη και πιο έμπειρη θηλυκή καμηλοπάρδαλη του κοπαδιού κι αυτό θα είναι πιθανότατα το τελευταίο της μικρό.

Δείτε τις φωτογραφίες