Πνοή ζωής θέλησαν να δώσουν στον ποταμό Μπόσνα, στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, μέλη του σωματείου αθλητισμού και αλιείας στην περιοχή του Κάκανι, και να συμβάλλουν, με τον δικό τους τρόπο, στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σε ειδική δράση με σκοπό τον καθαρισμό του ποταμού ψάρεψαν πάνω από 300 λάστιχα φορτηγών και αυτοκινήτων από τον βυθό του Μπόσνα.

Η σχετική δράση πραγματοποιήθηκε με κεντρικό σύνθημα «Λατρεύω το Κάκανι» και όσοι συμμετείχαν δεν δίστασαν όχι μόνο να ψαρέψουν τα ελαστικά από τον βυθό του ποταμού, αλλά να βραχούν για τα καλά, αφού κλήθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις να εντοπίσουν και στη συνέχεια να μετακινήσουν από δύσκολα σημεία απορρίμματα (πλαστικά, υπολείμματα τροφών, μεγάλα αντικείμενα, χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές) που βρίσκονταν μέσα στο ποτάμι, όπως περιγράφει το ΑΜΠΕ.

Για την υλοποίηση της δράσης διατέθηκαν 400.000 βοσνιακά μάρκα- περίπου 200.000 ευρώ, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή της τα μέλη του σωματείου αθλητισμού και αλιείας, προσθέτοντας ότι το ποσό διατέθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη από την ηγεσία του υπουργείου Χωροταξίας, Μεταφορών, Επικοινωνιών και Προστασίας του Περιβάλλοντος και εκπροσώπους δήμων και εταιρειών κοινής ωφέλειας. Η συμφωνία προβλέπει τη χρηματοδότηση σχεδίων καθαρισμού στις όχθες του ποταμού Μπόσνα.

(φωτογραφία αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.