Η θάλασσα και τα πλάσματα που ζουν στον βυθό της πολλές φορές προκαλούν δέος. Απόκοσμη ομορφιά που για να είμαστε ειλικρινείς δεν θα θέλαμε να συναντήσουμε δια ζώσης αλλά να την περιεργαστούμε είτε από μακριά είτε διαμεσολαβημένα από φωτογραφίες και βίντεο.

Μπροστά σε ένα τέτοιο θέαμα βρέθηκε ένας ψαράς στην Αλάσκα όταν έβγαλε ένα πλάσμα που μοιάζει με αστερία ή/και σε χταπόδι. Το Basket Star όπως ονομάζεται κανονικά κατοικεί σε μεγάλα βάθη. Τρέφεται με πλαγκτόν και μικρά μαλάκια καθώς απλώνει τα πλοκάμια του ρουφώντας μέσα το θήραμά του.

Το βίντεο με τον άνδρα έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 1 εκατ. views καθώς η όψη του πλάσματος και η κίνησή του φοβίζει και καθηλώνει ταυτόχρονα. Μάλιστα αρκετοί παρατήρησαν ότι η καρδιά του θαλάσσιου πλάσματος φαινόταν να περιέχει αιμοφόρα αγγεία, τα οποία το έκαναν να μοιάζει ακριβώς σαν ένα από το τέρατα σε σκηνή τρόμου από την ταινία Alien.

Το Basket Star που συχνά αναφέρεται ως Shetland Argus, είναι ένα κοπάδι από συγγενικά πλάσματα των αστεριών. Ζουν σε μεγάλα βάθη και η διάρκεια της ζωής τους μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 35 χρόνια.

Ο ψαράς ανέφερε στη λεζάντα του βίντεο ότι πλάσμα επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον.