«Η κλιματική αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε μαζική κοινωνική αναταραχή»

Δραματική προειδοποίηση από τον Ντέιβιντ Ατένμπορο


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
6:23
10/07/2019
«Η κλιματική αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε μαζική κοινωνική αναταραχή»
2
loading

Ο διάσημος φυσιοδίφης και παρουσιαστής Ντέιβιντ Ατένμπορο επισήμανε στους Βρετανούς βουλευτές ότι είναι ουσιαστικής σημασίας να τηρήσει η χώρα τον στόχο της για την απεξάρτηση της οικονομίας της από τον άνθρακα, προειδοποιώντας ότι η αδυναμία να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζική κοινωνική αναταραχή.

Ο Ατένμπορο, ένας από τους σημαντικότερους παρουσιαστές ντοκιμαντέρ για την άγρια φύση στον κόσμο, είπε ότι η απόφαση της Βρετανίας, τον περασμένο μήνα, να γίνει η πρώτη χώρα της G7 που δεσμεύεται να μειώσει στο μηδέν τις εκπομπές καυσαερίων μέχρι το 2050 θα υποκινήσει μια ευρύτερη, διεθνή δράση για το περιβάλλον.

«Είναι ένας δύσκολος στόχος. Δεν ήταν μια εύκολη ανακοίνωση και θα κοστίσει χρήματα», συνέχισε, απευθυνόμενος στα μέλη της Επιτροπής Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανίας. «Στην πραγματικότητα είναι μια πρακτική δέσμευση και ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να παραμείνουμε προσηλωμένοι σ' αυτήν», είπε.

«Είναι απολύτως ουσιώδες να γίνει (...) για να αποφύγουμε μια μαζική κοινωνική αναταραχή», υπογράμμισε.

Νωρίτερα, ο Ατένμπορο είπε ότι βασίζει τις ελπίδες του στον περιβαλλοντικό ακτιβισμό της νέας γενιάς η οποίας έχει αντιληφθεί ότι θα υποστεί τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής όσο θα επιδεινώνεται η κρίση, τις επόμενες δεκαετίες. «Τα προβλήματα σε 20-30 χρόνια θα είναι τόσο μεγάλα που θα αποτελούν αιτία για κοινωνική αναταραχή, για αλλαγές στον τι τρώμε, στο πώς ζούμε. Το πιο ενθαρρυντικό πράγμα που βλέπω είναι ότι η φωνή των αυριανών ψηφοφόρων ήδη ακούγεται πολύ, πολύ ξεκάθαρα».

Ο Ατένμπορο, ο άνθρωπος πίσω από τα περιβαλλοντικά ντοκιμαντέρ Planet Earth και Blue Planet, είπε επίσης ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αεροπορικών ταξιδιών θα πρέπει να αντανακλώνται στα εισιτήρια. «Αν κοστολογήσετε (τις επιπτώσεις) θα δείτε ότι τα εισιτήρια είναι υπερβολικά φτηνά», εξήγησε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar οφσορ

    μπορει οι φιλελερες να κλεινουν τα ματια στην καταστροφη του περιβαλλον, ομως η περιβαλλοντικη καταστροφη δεν κλεινει τα ματια στις φιλελερες

  2. avatar SER 30

    Ο διάσημος φυσιοδίφης και παρουσιαστής Ντέιβιντ Ατένμπορο επισήμανε στους Βρετανούς βουλευτές ότι «Η κλιματική αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε μαζική κοινωνική αναταραχή» ΟΠΑ ΡΕ ΣΥ . ΤΙ ΠΟΡΙΣΜΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕΣ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΠΑΛΙ . ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΣΕΝΑ . ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΠΛΗΝ ΤΙΜΙΟΙ ΣΟΦΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΟΓΑΤΑ ΟΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ '' ΛΕΦΤΑΔΕΣ '' ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει