Ένα σπήλαιο από πλαστικό στέλνει μήνυμα για το περιβάλλον

Όποιος βρεθεί στη Σιγκαπούρη θα μπορεί να το δει από 18 Απριλίου


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
13:11
26/03/2019
Ένα σπήλαιο από πλαστικό στέλνει μήνυμα για το περιβάλλον
1
loading

Στη Σιγκαπούρη ο Βον Γουόνγκ, τα Imaginary Studios και μια στρατιά εθελοντών ακούραστα συνέλεξαν και καθάρισαν 18.000 χρησιμοποιημένα πλαστικά ποτήρια για να δημιουργήσουν ένα σπήλαιο, το οποίο ονόμασαν «Plastikophobia».

Το όνομα αναφέρεται στον φόβο που υπάρχει για το τι θα συμβεί στον κόσμο αν δεν πάψουμε να παίρνουμε απρόσεκτες αποφάσεις: το να ρουφήξουμε από ένα πλαστικό ποτήρι σημαίνει, ενδεχομένως, ότι για χρόνια το ποτήρι αυτό θα επιπλέει στους ωκεανούς.

Οι δημιουργοί, αφού συνεργάστηκαν με την Εθνική Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Σιγκαπούρης για τη συλλογή του υλικού, θέλησαν η εγκατάσταση να είναι φωτογραφίσιμo σκηνικό ή για την ακρίβεια instagrammable. Έτσι ο κάθε περιηγητής σε αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα πέσει θύμα αυτού του «όπλου μαζικής δημιουργίας».

«Όπλο μαζικής δημιουργίας» είναι η ατάκα των Imaginator Studios, του κατασκευαστικού στούντιο το οποίο ανέλαβε την κατασκευή αυτής της «παγίδας» στο Instagram όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Γουόνγκ έχει υψηλή περιβαλλοντική συνείδηση και θέλει να μοιραστεί αυτή την ευαισθησία με άλλους. Στο blog του διαβάζουμε: «Αν γνωρίζετε κάποιους στη Σιγκαπούρη που θέλουν να ευαισθητοποιήσουν, με δημιουργικό τρόπο, κόσμο για αυτό το θέμα, στείλτε τους στην αίθουσα τέχνης Sustainable Singapore Galleries, στο Marina Barrage, από ως τις 18 Απριλίου».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΤΣΕΜΠΛΕΜΠΟΥΔΑΣ

    Βον Γουόνγκ? Αυτός πρέπει να είναι Σιγκαπουριανός ανηψιός του Βαν Γκόνγκ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει