Ένα εντυπωσιακό φυσικό γεγονός θα συναντήσει ο επισκέπτης στο Εθνικό Δασικό Πάρκο της Ζανγκτζιατζιέ στην Κίνα.

Μία κορυφή 1.262,5 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και χιλιάδες άλλες κορυφές συνθέτουν ένα μαγικό τοπίο.

Το όρος Τιανζί ή ο «γιός του Ουρανού» βρίσκεται στην περιοχή Ζανγκτζιάτζιέ στην επαρχία Χουνάν, κοντά στην κοιλάδα Σουοξί.

Το πάρκο αποτελείται από τεράστιους κατακόρυφους πυλώνες που δημιουργήθηκαν πριν χιλιάδες χρόνια. Το ψυχρό κλίμα και οι συχνές βροχοπτώσεις διάβρωσαν τα πετρώματα και έτσι σχηματίστηκαν οι πανύψηλες «ουράνιες στήλες» με πυκνή βλάστηση.

Οι κατακόρυφες στήλες από ασβεστόλιθο καλύπτουν μια περιοχή 67 τετραγωνικών χιλιομέτρων και η μετακίνηση στην περιοχή γίνεται με τελεφερίκ.

Από την κορυφή των βουνών, ο επισκέπτης αντικρίζει τις ατελείωτες κοιλάδες της περιοχής Wulingyuan και τους καταρράκτες τη στιγμή που παρασύρουν παλιά πεύκα.

Το όρος οφείλει το όνομά του σε έναν αγρότη, τον Ξιάνγκ Ντακούν, ο οποίος ήταν ο ηγέτης μιας επιτυχούς επανάστασης των χωρικών της περιοχής και αποκαλούσε τον εαυτό του ως Τιανζί, το οποίο σημαίνει γιός του Ουρανού και αποτελεί παραδοσιακό χαρακτηρισμό των κινέζων αυτοκρατόρων.

Το εθνικό πάρκο φιλοξενεί στην ανατολική είσοδο του ένα βουδιστικό ναό που χρονολογείται από τη δυναστεία των Τανγκ (7ος – 10ος αιώνας).