Τα πεταμένα κομμάτια πίτσας στους δρόμους της Νέας Υόρκης δίνουν την απαραίτητη τροφή στους αρουραίους. Πλέον όμως υπάρχει και άλλος λόγος που οι αρουραίοι αυξάνονται και πληθύνονται με ταχύτατους ρυθμούς στη Νέα Υόρκη και είναι η άνοδος της θερμοκρασίας.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τα παράπονα των πολιτών για την αύξηση των τρωκτικών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα όπως γράφει ο Guardian. Πέρσι, 19.152 κλήσεις πραγματοποιήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες (αύξηση 10%) μόνο για το συγκεκριμένο θέμα.

Αξιόπιστα στοιχεία για τον πληθυσμό των αρουραίων στη Νέα Υόρκη δεν υπάρχουν. Εκτιμάται ωστόσο ότι από 250.000 έως δεκάδες εκατομμύρια ζουν και βασιλεύουν στην πόλη. Ραγδαία αύξηση του πληθυσμού τους καταγράφεται επίσης σε άλλες πόλεις, όπως στο Χιούστον, την Ουάσιγκτον, τη Βοστώνη και τη Φιλαδέλφεια.

Αξιωματούχοι στον δήμο της Νέας Υόρκης υποστηρίζουν ότι οι ηπιότεροι χειμώνες βοηθούν τους αρουραίους. Επιπλέον, καθώς οι χειμώνες γίνονται πιο θερμοί αυξάνεται επίσης η ανθρώπινη δραστηριότητα εκτός σπιτιού, καθώς και τα σκουπίδια στους δρόμους που προσελκύουν τους αρουραίους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.